Каталог
Карта сайту:

Настільна електропіч: що в ній можна приготувати

Зміст:
1. Мобільність міні-духовок та безпека використання.
2. Конвекційне приготування їжі.
3. Простий догляд та відмінний дизайн.
4. Універсальність та функціональність настільних електродуховок.
5. Смажимо та випікаємо: 15 страв, які можна приготувати в настільній печі

Настільна електрична піч - це універсальний прилад, який за популярністю не поступається духовці. Міні-піч все частіше замінює вбудовану духову шафу в сучасній кухні, адже вона набагато менше за розміром, ніж стандартна духовка, зручна, компактна, не вимагає вбудовування в меблі і енергоефективна. І, звісно, ціна на настільну електропіч в 2 рази нижче, при цьому у неї ідентичний функціонал, як у традиційної духової шафи.

Переваги настільних духовок

Настільні печі мають багато переваг перед традиційними повнорозмірними духовками. Вони досить недорогі: наприклад, ціни на настільні печі ТМ VENTOLUX варіюються від 2500 до 3770 грн. Ще однією великою перевагою цієї малогабаритної техніки є її розмір і те, що вона не вимагає будь-якої установки і ви можете поставити піч куди завгодно і заощадити місце, або зовсім забрати з собою на дачу, якщо потрібно.

фото пічка міні KAMILA від Ventolux

Зручний розмір

Простір зазвичай є життєво важливим фактором при покупці нової кухонної техніки, особливо в невеликих квартирах. Міні-печі легкі і портативні, вони займають мінімальне місце на столі, що робить їх ідеальними для невеликих кухонь, гуртожитків або дачних котеджів.

Настільні печі ТМ VENTOLUX серії KARINA, SOFIA, VERONIKA об'ємом 36 літрів невеликі і за розміром, і за вагою, їх можна розмістити на більшості стільниць. Моделі об'ємом 45 літрів (наприклад, FRANCESCA, MILENA, ERIKA, KAMILA і ін.) можуть цілком замінити звичайну духовку, не займаючи багато місця. Прилад можна в будь-який час перевозити з дому на дачу і навпаки, а при відсутності потреби, його можна прибрати в комору або на балкон - багато місця він не займе.

Безпека

Відсутність живого полум'я в процесі приготування знижує клас небезпеки приладу. Але не варто втрачати пильність, так як будь-який електроприлад пов'язаний з іншим видом небезпеки - електричним. Зверніть увагу, що доторкатися до корпусу і скла (навіть в моделях, де 2 скла) міні-печі в процесі роботи і під час охолодження категорично заборонено. Максимальна температура в камері електропечі досягає 250 градусів, що, в свою чергу, досить сильно нагріває корпус техніки. Як результат, контакт незахищеної руки з гарячим корпусом техніки може викликати серйозні опіки.

фото NIKA 45 WH 2G електропіч настільна від Ventolux

Конвекційне приготування їжі

Моделі електропечей FRANCESCA, MILENA, ERIKA, KAMILA, SABINA, а також лінійка NIKA, оснащені функцією приготування їжі в конвекційному режимі. При цьому використовується вентилятор для циркуляції гарячого повітря всередині печі для рівномірного приготування їжі. Завдяки цій функції їжа готується швидше і ретельніше з обох боків. У цьому вони перевершують мікрохвильові печі, які зазвичай роблять їжу твердої і в'язкою. І хоча повнорозмірні конвекційні духовки мають таку саму здатність, настільні печі споживають менше енергії.

фото SABINA приготування мяса з конвекцією Вентолюкс

Економія часу і грошей

Настільні електропечі коштують дешевше традиційних духовок. Крім покупки, ви можете заощадити на рахунках за електроенергію, оскільки піч споживає від 1300 до 1600 Вт, що вдвічі менше, ніж у стандартної духовки. Також портативні печі, будучи дрібною побутовою технікою, не перегрівають кухню, як стандартна плита або духовка, що особливо добре для використання влітку, на дачі.

Простий догляд

Настільну електродуховку легко чистити. Висувні лотки і внутрішні стінки з емаллю легкого очищення спрощують прибирання, особливо якщо ви очищаєте поверхню своєчасно.

Якщо ж ви упустили регулярне очищення техніки і камера вже досить сильно забруднена, не турбуйтеся: міні-піч також легко і швидко очищається за допомогою розпарювання води в камері. ТМ Вентолюкс все ж рекомендує виконувати догляд регулярно і своєчасно та не доводити техніку до сильного забруднення.

Відмінний дизайн

Настільні духовки оформляються в різних стилях, які обов'язково підійдуть до кухонного гарнітуру. У лінійці печей ТМ VENTOLUX представлені моделі як традиційних кольорів - нержавіюча сталь, білий і чорний, так і нестандартних - червоний, кремовий і імітація під дерево. Також для любителів класичних дизайнів в нашій колекції є модель FRANCESCA.

фото лінійка ERIKA від ТМ Вентолюкс

Універсальність та функціональність

Ви можете використовувати міні-печі для різних цілей. Вони мають широкий температурний діапазон від 50 до 250 градусів, а завдяки наявності безлічі різних режимів (конвекція, верхній + нижній нагрів + конвекція, верхній + нижній нагрів, верхній нагрів, нижній нагрів, гриль) в них ви легко приготуєте найрізноманітніші страви. Настільні печі ТМ VENTOLUX легко впораються з вашими потребами в розморожуванні, піджарюванні, випічці і розігріві (зверніть увагу, що піч навіть на низьких температурах пече і не може бути повноцінною заміною мікрохвильовці). Крім тостів для сніданку, рогаликів і бутербродів, такі печі зазвичай використовуються для підігріву заморожених закусок - від замороженої піци до курячих нагетсів.

Можливості гриля

Настільні електропечі також відмінно підходять для підрум'янювання їжі. Їх нагрівальні елементи забезпечують рівномірний рум'янець на стравах, іншими словами, ідеальну золоту скоринку. В мікрохвильових печах цього домогтися неможливо. Електропечі також можуть підрум'янювати їжу швидше, ніж звичайні духовки, що робить їх більш вигідним придбанням.

Недоліки настільних духовок

Але, як і у всього в житті, і у настільних духовок є деякі недоліки, про які вам слід знати. По-перше, на відміну від традиційних духових шаф, настільні печі не розміщуються в шафі, і їх потрібно ставити поверх кухонної стільниці.

По-друге, прилад нагрівається під час готування. На бічних стінках і на днищі розташовані отвори для відводу гарячого повітря, тому що техніка нагрівається, тому не рекомендується торкатися до скла і корпусу електропечі незахищеною рукою в процесі приготування і протягом 15 хвилин після її закінчення. Щоб зробити процес приготування вашої улюбленої страви більш безпечним, моделі електропечей серії NIKA і ERIKA мають подвійне скло.

Ну і найголовніший недолік, який точно відчують великі сім'ї - це менший корисний об'єм камери. Якщо традиційна духовка має камеру від 56 до 76 літрів, то в міні-печах камери скромніше - 36-45 літрів. Так, одночасно два блюда готувати не вийде, але такого обсягу з головою вистачить для всіх ваших кулінарних шедеврів - пирогів, запеченого м'яса, випічки і навіть ароматної пасочки.

Смажимо та випікаємо: 15 страв, які можна приготувати в настільній печі

Сендвічі для сніданку, будь-яка випічка, другі страви - це лише частина страв, які можна приготувати в міні-печі. Настільна піч відмінно підходить для готування невеликими партіями - приміром, ви можете швидко приготувати вечерю з двох курячих стегон з запеченою картоплею, або розморозити тісто для печива по своєму улюбленому рецепту і спекти невелику партію до чаю.

Більшість страв, які запікаються в традиційній духовці, можна приготувати і в настільній печі. Потрібно лише зменшити розмір порції, який може поміститися усередині неї. Отже, чому б не відкрити для себе чудові страви, які ви можете приготувати в настільній печі?

Курка гриль

Що може бути краще ароматної запеченої курки, з рівномірною золотою скоринкою? Це ідеальний варіант, як для святкового столу, так і для щоденної вечері. Замаринуйте курку звичним вам способом, запікайте до готовності і насолоджуйтеся соковитим м'ясом.

фото ципля гриль в міні пічйці від вентолюкс

Рибне філе

Риба готується швидко, тому це ідеальний варіант для настільної печі. Запечений окунь в мигдальній паніровці, лосось в глазурі з меду і соєвого соусу, дорадо з лимоном і розмарином - не бійтеся спробувати будь-який рецепт з ваших улюблених сортів риби.

Запечена картопля

Все, що вам потрібно, це картопля, трохи солі і перцю, оливкового масла і зелені на ваш смак. Порада: обов'язково проткніть картоплю перед тим, як покласти її в піч. А щоб прискорити приготування, наріжте картоплю кружечками завтовшки 1,5 см.

Грецька фрітата

Фрітата - це простий спосіб почати ранок із здорової дози білка і овочів. Цей легкий яєчний сніданок, де поєднуються шпинат, помідори, зелена цибуля і фета, забезпечить вас енергією на весь ранок.

Лазанья

Це дуже смачне блюдо можна з легкістю приготувати в настільній печі. Єдиний невеликий нюанс, який слід враховувати, стосується розміру порції. Використовуйте прямокутну форму для запікання, яка краще підходить за розміром до вашої печі. В іншому дійте як зазвичай!

фото лазанья в електропічці від вентолюкс

Фарширований перець

У настільній печі можна приготувати фаршировані перці із фаршу і рису, можна використовувати курячий фарш і кіноа, щоб зробити блюдо ще більш корисним. Помідори, свіжий кріп, лимон і моцарелла додадуть страві середземноморський відтінок.

Італійська піца

Приготувати піцу в настільній печі простіше простого. Домашня піца в багато разів смачніше, ніж магазинна. А головне, ви можете покласти в начинку все, що душа забажає. Щоб піца вийшла такою, як в ресторані, піч потрібно добре прогріти, найкраще на максимумі. Піца виходить ароматною і смачною, з апетитним хрустким краєм.

Хліб

Використовуєте піч тільки для жаркого або запіканки? Замість цього спробуйте поставити форму з хлібом в настільну піч. Відмінним прийомом для більш рівномірного розподілу тепла є випічка хліба в керамічному посуді для запікання, попередньо розігрівши керамічну форму в печі. На той час, як ви викладете хлібне тісто, сама форма для запікання готова проводити тепло прямо в тісто. А якщо в процесі випічки ви помітите, що верхня частина буханки підрум'янилася задовго до готовності хліба всередині, ви можете покласти шматочок фольги зверху, щоб уповільнити цей процес. Просто не накривайте хліб щільно, інакше він буде більше пропарюватися, ніж пектись.

Брускети

Щоб приготувати цю смачну закуску, все, що вам потрібно - це свіжий хрусткий французький багет, свіжі помідори, листя базиліка, зубчик часнику і сир моцарелла.

Фаршировані гриби

Це ароматне блюдо легке, але поживне. Наповніть кожен капелюшок печериць сумішшю шпинату, цибулі, рікоти, помідорів і базиліка. Зверху посипте панірувальними сухарями і натертим сиром пармезан.

Смажена броколі з хрустким прошуто

Головний інгредієнт в цьому рецепті - корисна броколі. Виходить особливо смачно в поєднанні з прошуто - італійською сиров'яленою шинкою, яку часто подають дуже тонко нарізаною. У печі прошутто виходить дуже хрустким і чудово відтіняє смак броколі.

Запечені баклажани з фетою

Запечені баклажани з фетою - дуже смачна страва. Баклажани можна поєднувати і з сиром, і з овочами, і з м'ясом. Розріжте баклажани на шматочки вздовж, змастіть маслом, посипте сіллю і спеціями за смаком і запікайте до готовності.

Запечені яйця

Запечені яйця з соусом марінара і пармезаном - вельми смачне і просте блюдо. Подається з тостами з маслом, це швидкий і ситний сніданок або вечеря, коли у вас мало часу.

Купати з овочами

Покладіть купати на подушку з нарізаної цибулі і перцю, і нехай ваша настільна піч зробить всю важку роботу. Обов'язково перемішайте овочі кілька разів в середині обсмажування, щоб нічого не підгоріло.

Печиво з мигдального борошна

Це пікантне печиво містить більше білка, ніж його аналоги з білої муки, і ідеально підходить для десерту або на сніданок.

Банани з корицею

В цьому корисному рецепті всього чотири інгредієнти: банан, лимонний сік, мед і кориця. А для ледачого недільного сніданку (або десерту) прикрасьте їх ложкою простого грецького йогурту і шматочками темного шоколаду.

Цільнозернові кекси з бананом і горіхами

Такий десерт з цільнозерновим борошном, бананом і горіхами набагато корисніше, ніж кекси, куплені в магазині. Їжте їх на сніданок або як десерт.

Яблучний пиріг

Розкладіть тонко нарізані яблука на тісто, рясно посипте коричневим цукром і невеликою кількістю кориці і посипте шматочками вершкового масла. Потім просто запечіть, поки яблука не стануть м'якими.

Пончики

Смачні, м'які і ніжні пончики, приготовлені в настільній печі, нікого не залишать байдужим. Готуються вони швидко і легко, а також з найдоступніших інгредієнтів. Пончики можна прикрасити розтопленим шоколадом, згущеним молоком або цукровою глазур'ю.

Манник

Манник - дуже смачна випічка. Можна подати пиріг з манки на сніданок, як запіканку, зі сметаною або варенням. Також цей смаколик доповнить будь-яке сімейне чаювання. Порадуйте себе і близьких цим кулінарним творінням.

Настільні електропечі - справжня знахідка для зайнятої сучасної господині. Ця розумна техніка дозволяє приготувати не тільки пиріг або гарячі бутерброди, але і запечену курочку або баклажани під сиром. Страви виходять не менш апетитними, ніж зі звичайної духовки. Спробуйте, якими смачними виходять піца, ароматні крильця, цвітна капуста з сиром або домашні кекси з шоколадом. Вибирайте настільні печі ТМ VENTOLUX, щоб готувати швидко і пригощати своїх близьких смачною домашньою їжею.